بیزینس
آیا تا به حال به این فکر کردهاید که چگونه میتوان از خلاقیت و دانش در یک زمینه تخصصی، یک کسبوکار پولساز ساخت؟ در دنیای امروز، بیزینس دیگر محدود به ایدههای کلیشهای و بازارهای قدیمی نیست؛ بلکه میتوان از تخصصهای خاص، مانند معماری، پلی برای ورود به دنیای کسبوکارهای نوآورانه ساخت.معماری نهتنها هنری برای خلق فضاهای جذاب است، بلکه فرصتی برای ایجاد یک بیزینس منحصر به فرد و سودآور نیز به شمار میآید. در این مقاله ابتدا مفهوم بیزینس و اصول پایهای آن را بررسی میکنیم. سپس راهکارهای کاربردی برای راهاندازی یک کسبوکار پولساز در حوزه معماری ارائه خواهد شد. اگر به دنبال الهام و یادگیری نکات کلیدی برای شروع مسیر خود هستید، این مطلب را از دست ندهید.
بیزینس چیست؟
بیزینس در لغت به معنای سازمان یا نظام اقتصادی است.
آشنایی با معنای لغوی واژگان به ما کمک می کند تا یک تعریف واحد برای آن اصطلاح داشته باشیم که می تواند مفاهیم متنوعی را در بر گیرد.
مفهوم بیزینس چیست؟
قبل از آنکه به دنبال یک تعریف مشخص برای بیزینس باشیم یک سوال مهم مطرح می شود:
شغل شما چیست؟
حال یک تعریف برای بیزینس داشته باشیم:
بیزینس یک فعالیت مالی است که شامل داشتن مهارت هایی است که در این بخش به آن خواهیم پرداخت:
- طراحی یک کالا
- علاقه
- برندسازی
- خرید و فروش
- ارتباطات
- شناخت بازارهای اقتصادی
- تخصص در رشته مربوطه( مرتبط با مشاغل تخصصی به طور مثال : معماری )
- آشنایی با مدیریت یک کسب و کار
- مدیریت زمان و اهمیت ان در کسب و کار
- ثبت شرکت و مباحث مالیاتی
تمام مواردی که در بالا ذکر شد و مطالب وابسته به این موضوعات هر کدام به تنهایی یک تخصص حساب می شود و هر چه اطلاعات به روزتر باشد بازده مالی ان کسب و کار هم بیشتر خواهد بود.
تصمیم دارم در این بخش به شکل جامع این مباحث را مورد بررسی قرار دهم پس در ادامه با من همراه باشید.
تخصص در شغل
برای انکه بتوانیم به شکل مستقل کار کنیم فارغ از اینکه در چه رشتهای تحصیل کردیم یا در چه شغلی سابقه کار داریم اولین گام شناخت مهارت های لازمهای است که در ان رشته میخواهیم به شکل مستقل کار کنیم.
مثال :
فرانک رکوعی هستم فارغ التحصیل ارشد معماری و مدیر آکادمی ایکور و وبسایت آموزشی ایکور( من تجربه شخصی خودم را در شغل معلمی به عنوان نمونه، گام به گام برای شما می گویم چنانچه به مشاوره رایگان جهت راه اندازی کسب و کار خود در زمینه معماری نیازمند هستید روی تصویر زیر کلیک کنید).
فرانک از سال 1396 به شکل تخصصی وارد حیطهی اموزش در رشته معماری شد و برند ایکور را برای خود ثبت کرد.
در دنیای امروز شغل معملی یا تدریس دیگر مثل گذشته نیست و برای آنکه این شغل به یک کسب و کار پول ساز تبدیل شود باید به یک مدرس مدرن تبدیل شد که فرانک بعد از حدود 1 سال تدریس به روش سنتی وارد بازار مدرسین مدرن گردید.
خانم رکوعی جهت ورود به شغل معلمی در رشته معماری باید یک لیست از مهارت های این رشته را جمع آوری می کرد:
- اسکیس
- ضوابط طراحی پلان معماری
- انتخاب یک نرم افزار تخصصی
- یادگیری ضوابط اجرایی
فرانک هر 4 مهارت را دنبال کرد و به شکل تخصصی در داخل ایران تحت نظر اساتید بنام و مجرب و خارج از کشور در دانشگاه هاروارد آموزش دید.
سپس شروع به تدریس در 3 شاخهی اصلی رشته معماری کرد:
- اموزش اسکیس
- تدریس ضوابط و طراحی پلان
- اموزش نرم افزار رویت معماری
گام اول برای شروع هر بیزینسی، تخصص در آن شغل لازم است.
علاقه به شغل
فرانک در ابتدا علاقهای به تدریس در هیچ زمینهای نداشت و مشاغل مختلفی را تجربه کرد. با این حال، او با عشق رشته معماری را برای ادامه مسیر انتخاب کرد و حدود ۸ سال در زمینه طراحی معماری فعالیت داشت. با گذشت زمان و به دلیل شرایط اقتصادی، نوسانات بازار ملک و متریالهای معماری، و همچنین چالشهای مرتبط با طراحیهای معماری، فرانک به این نتیجه رسید که بازار معماری و ملک به سمت رکود پیش میرود. او با بهرهگیری از تجربههای خود و مشاورههای مکرر از کوچینگهای کسبوکار، تصمیم گرفت یکی از بهترین زیرشاخههای شغلی در معماری، یعنی تدریس تخصصی را انتخاب کند. این تصمیم سرآغاز مسیر جدیدی برای او از سال ۱۳۹۶ بود.
- چرا مدرس شیم؟
هر شخص به یک دلیل باشگاه ورزشی می رود، یکی دنبال تناسب اندام است دیگری دنبال تغییرات و تنوع در زندگی روزمره، شخص دیگر به دنبال ارتباط با آدمها و پیدا کردن دوست اما این بین افرادی هم می خواهند به شکل حرفه ای و حتی برای حضور در مسابقات مختلف به باشگاه ورزشی می روند.
حالا چرا شما باید مدرس بشی؟
این سوالی بود که فرانک بارها از خودش پرسید و این در حالی بود که تا قبل از تدریس، شغلش هیچ ارتباطی با معلمی نداشت اما در جواب این سوال 3 دلیل محکم برای خود پیدا کرد.
قبل از انکه به سراغ این سه دلیل برویم در گام پیشنیاز بگویم چه شد که این سوال مورد اهمیت قرار گرفت و از کجا پاسخ های که در گام بعد مطرح می کنم شکل گرفت.
زندگی فرانک از 18 سالگی تا به الان همیشه به 2 بخش عمده تقسیم شده است :
- بخشی که به طور دائم در حال اموزش و یادگیری بوده ( از 18 سالگی )
- پارت دوم زمانی که فرانک وارد مبحث تدریس و آموزش شد ( از حوالی سال 1395)
همچنان هم که در شغل معلمی به شکل تخصصی مشغول است.خانم رکوعی به اندازهای که برای دانشجویان خود زمان میگذارد، برای یادگیری، آموزش، و بهروز نگهداشتن خود نیز وقت میگذارد. او با شرکت در دورههای مختلف کوچینگ، مشاورههای کسبوکار، و دورههای بیزینس مستر تحت نظر اساتید برجسته، پاسخگوی سوالات پیچیده است. این تلاشها، همراه با سرمایهگذاریهای قابلتوجه، نشاندهنده تعهد او به ارتقای سطح دانش و مهارتهایش است.
سوال اصلی فرانک قبل از ورود به حیطهی مدرس مدرن :
- چرا می خواهم تدریس کنم؟
پاسخ ها :
- تدریس آن هم به شیوهی مدرن فوق العاده درآمدزا است
- فرانک به شدت عاشق چالش است و تدریس این امکان را بهش میداد این چالش ها را عملا تجربه کنه، چون معلم در حین اینکه دائم در حال اموزش به دیگران است خودش هم باید اموزش ببیند پس اتوماتیک وارد چرخهی پیشرفت میشد.( این مورد را با جزئیات کامل برای شما توضیح خواهم داد)
- حسی که از دانشجو به معلم منتقل می شود.
خانم رکوعی با دریافت بازخوردهای مثبت از دانشجویانش، انرژی فوقالعادهای کسب میکند و با انگیزه بیشتری مسیرش را ادامه میدهد. او با این انرژی به دنبال راهها و بیزینسهای جدید در زمینه معماری میرود. این انرژی ذخیرهشده دقیقاً در لحظاتی به کار میآید که سختیهای کار ممکن است باعث ناامیدی شوند.
فرانک با این 3 پاسخ که دلایل محکمی پشت آن قرار داشت در سال 1396 وارد مبحث تدریس به شکل مدرن گردید.
مهارت های مرتبط
گام بعدی برای راه اندازی یک بیزینس شخصی داشتن مهارت های مرتبط ولی کاملا عمومی است اما داشتن این مهارت ها وابسته به دو عامل است:
- آیا سرمایه کافی برای راه اندازی یک بیزینس دارید؟
- چقدر توانمند و کوشا هستید؟
در این بخش می خواهم لیستی از مهارت هایی که به عنوان دانش ثانویه یعنی بعد از کسب تخصص لازمه در رشتهی تخصصی باید به آنها پرداخت را بررسی کنم:
- مهارت برقراری ارتباط
- مهارت خرید و فروش و بازاریابی
- مهارت مکالمه
- روانشناسی
- جامعه شناسی
- شناخت اقتصاد ایران و جهان
- آشنایی با وضعیت اقتصادی بازار مربوطه
- تسلط بر سوشیال مدیا
- تسلط بر دنیای وب
- طراحی و تولید و حتی ساخت تولید محتوای تصویری و متنی
- ساخت تیزرهای تبلیغاتی
- داشتن مهارت ایده پردازی و پرورش خلاقیت
- داشتن ارتباطات قوی که به واسطهی مهارت برقراری ارتباط ایجاد می شود
- سیستم سازی
می دانم کسب هر کدام از مهارت های این لیست به تنهایی یک تخصص محسوب می شود به همین علت در ابتدای این بخش 2 سوال مهم مطرح کردم:
- چنانچه از لحاظ مالی مشکل ندارید می توانید برای هر کدام از این تخصص ها یک شخص متخصص استخدام کنید و با ایجاد یک سیستم قوی یک بیزینس را شروع و ادامه دهید.
نکته** تجربه اثبات کرده اگر به لحاظ مالی تامین هستید و امکان استخدام نیروی کار را دارید باز هم مدیر کسب و کار بهتر است به این مهارت ها تسلط داشته باشد و بداند اعضای تیم دقیقا چه کاری انجام میدهند**
- اگر فردی کوشا و با پشتکار نباشید امکان شکست در کسب و کار بسیار زیاد خواهد شد خصوصا اگر می خواهید یک بیزینس مستقل در ایران شروع کنید قطعا باید چندین برابر انرژی صرف کنید تا به پایه ای ترین نتایج دست یابید و از طرفی اگر تمکن مالی کافی ندارید کار کمی دشوارتر خواهد شد
در ادامه کمی تخصصی تر به مبحث کسب و کار می پردازیم :
بیزینس
کسب و کار به عنوان یک بنگاه تجاری نیازمند ثبت است تا به رسمیت شناخته شود بنابراین برای ثبت شرکت و یک برند دانستن گام های زیر ضروری است:
شرکت
ثبت شرکت به 2 گروه اصلی تقسیم می شود :
- فرد حقیقی : برند و کارهای اداری به اسم یک شخص انجام می شود
- شخص حقوقی: ثبت یک شرکت با حداقل 2 تا شریک با درصد سهام متفاوت
برای درک بهتر مطالب و آشنایی تخصص با هر کدام از این موارد یک مقاله تخصصی ولی به زبان بسیار ساده و قابل درک برای شما تهیه کرده ایم جهت مشاهده کلیک کنید.
فرانک رکوعی کیست ؟
خانم رکوعی فارغ التحصیل ارشد معماری از دانشگاه سراسری زنجان است که مهارت های رشتهی معماری را به شکل تخصصی تحت نظر بهترین اساتید ایران و آمریکا گذرانده است.
فرانک بعد از کسب تجربه، تحت نظر اساتید حرفه ای و بنام در بیزینس و کوچینگ اموزش دید و در نتیجه برند ایکور شکل گرفت.
آکادمی ایکور یک برند در زمینهی تدریس مدرن است زیراکه در دنیای امروز تدریس سنتی دیگر پاسخگوی نیاز روز دانشپذیر نیست.
چطور فرانک را بیشتر بشناسیم؟
جهت شناخت بیشتر کلیک کنید :
- دربارهی ما
- کمیسیون ها( پورتفولیو فرانک رکوعی)
- صحبت کردن ( دوره های حضوری، آفلاین و آنلاین فرانک)
- اینستاگرام فرانک رکوعی
من فرانک رکوعی بعد از کسب تجربه در زمینه های مختلف رشتهی معماری و یادگیری اصولی تحت نظر اساتید بنام و با سابقه تصمیم گرفتم به دانشجویان و علاقمندان که می خواهند یک شغل مستقل در معماری داشته باشند کمک کنم تا هم انرژی و هم زمان و از همه مهم تر هزینه مالی کمتری را برای شروع یک بیزینس صرف کنند.
اگر می خواهید یک کسب و کار در زمینه های مختلف، اما مرتبط با رشتهی معماری شروع کنید فقط کافی است با فرانک تماس بگیرید.
اولین گام در راه اندازی یک بیزینس
شروع یک بیزینس دارای گام های زیادی است اما اولین قدم که در عین سادگی مهم ترین گام هم می باشد شناخت فردی است.
خودشناسی در تجارت، زندگی شخصی و روابط اجتماعی افراد تاثیر مستقیم و به سزایی دارد پس مهم ترین و اولین گام در بیزینس محسوب می شود.
برای رشد فردی می توانید از اساتید با تجربه و حرفه ای کمک بگیرید اما حتما در انتخاب معلم خود در این زمینه دقت کافی را داشته باشید.
همراهان عزیز سایت ایکور می توانید سوالات خود را پایین همین پست برای ما ارسال کنید تا در کوتاه ترین زمان پاسخگوی شما عزیزان باشیم.