پلان به پرسپکتیو
برای اینکه بدانی چطور از پلان به پرسپکتیو برسی کافیه ویدئو زیر را مشاهده کنی:
————————————————————
چطوری از پلان به پرسپکتیو برسیم؟
برای اینکه از پلان به پرسپکتیو برسیم باید با مباحث زیر آشنا باشیم.
- شناخت انواع پرسپکتیو و خصوصا ترسیم پرسپکتیو داخلی که برای آموزش پرسپکتیو کلیک کن
- آشنایی با خوانش پلان و ترسیم فنی
- نحوه پردازش یک پرسپکتیو خام که برای یادگیری پردازش یک پرسپکتیو خام کلیک کن
نکات اصلی برای ترسیم پرسپکتیوداخلی از پلان
3 نکته که در ترسیم اهمیت دارد:
1- دانش برای ترسیم پرسپکتیو داخلی
2-آشنایی با ترسیم اکسسوری های موجود در یک فضا و مکان
3- راندو و رنگ گذاری روی کار
پرسپکتیو داخلی چیست
ابتدا یک تعریف علمی برای این موضوع داشته باشیم :
در فرایند طراحی جایی که فرم و ساختار و محیط در مجاورت مصالح و اشیا یا نیاز شخص قرار می گیرند ما را از درون به بیرون می رسییم.
در ابتدا این تعریف کمی دشوار به نظر می رسد با تامل بر اینکه اصلا چرا پرسپکتیو داخلی ترسیم می کنیم به تعریف ساده تری خواهیم رسید. اگر به تازگی وارد رشته معماری شدید یا فارغ التحصیل این رشته هستید قطعا عبارات حس مکان و روح مکان و مکان سوم به گوشتان خورده که در این مورد مفصل در یک مقاله مجزا صحبت خواهیم کرد اما در اینجا با یک مثال ساده این جملات را تعریف کنیم:
با من در این سفر همراه شوید
تصور کنید به اصفهان سفر کردید قطعا یکی از مکان های مورد انتخابی شما برای بازدید میدان نقش جهان است در 4 جهت این میدان 4 بنای بنام با معماری ویژه خواهید دید اما در جهت شرقی میدان یک گنبد رنگارنگ خودنمایی می کند که ناخواسته جهت چشم و حرکت شما سمت آن خواهد بود.
وقتی به درب ورودی مسجد می رسید قرینگی و کاشی کاری و ابهت ورودی ناخواسته پای شما را به داخل راهروی ورودی باز می کند و بله نام این بنا مسجد شیخ لطف اله است که یکی از زیباترین بناهای عصر صفوی است به راه خود در راهرو که ادامه می دهید کاشی های آبی رنگ، نوری که از پنجره منبت کاری به داخل تابیده، خواسته و ناخواسته شما را به سمت گنبد هدایت می کند.
به محض قرار گرفتن در درگاهی درب، زیر گنبد ابهت و زیبایی مسخ کننده فضا شما را فقط وادار به نگاه کردن می کند.
و وقتی دقیقا در میانه گنبد قرار می گیرید با بالا بردن سرتان و دیدن فخر و مدین هایی که دورتا دور گنبد به ارامی نور را به داخل و به سمت صورت شما هدایت می کند به ناچار سکوت می کنید و غرق در این همه زیبایی می شوید.
یک حسی در وجودتان شکل می گیرد که انگار بارها در این مکان قرار گرفتید یا باز هم دلتان می خواد به این مکان بیایید یک نوع ارامش، یک نوع حس تعلق خاطر که حتی دلتان نمیخواهد از آن مکان خارج شوید. آن عباراتی که بیان کردم دقیقا همین حس هستند که در شما بعد از حضور در یک مکان با این ویژگی ها شکل می گیرد.
نکته های مهم در ترسیم داخلی
1- ترسیم مقطع مورد نظر
2- انتخاب نقطه گریز
3- پردازش ترسیم
چند نمونه پرسپکتیو از پلان
روش های نمایش تصاویر
نمایش احجام در معماری به طور کل به 2 دسته تقسیم می شود:
1- دو بعدی
2- سه بعدی
روش نمایش دو بعدی
خود به 3 دسته تقسیم می شود:
1-تصویر افقی یا پلان
2- تصویر رو به رو یا نما
3- تصوير رو به رو بعد از برش به وسيله صفحه های عمودی یا برش
یک نمونه ترسیم دو بعدی با دید از بالا را به شکل تصویری باهم ببینیم. در این تصویر همان طور که مشاهده می کنید همانند یک نقشه از بالا میتوانید پلان یک آپارتمان مسکونی را مشاهده کنید.
نمایش سه بعدی
1 – روش نمايش به وسيله سه بعدی نمايی موازی؛
2 – به وسيله سه بعدی نمایی خطی؛
3- سه بعدي نمايي اتمسفريك؛
آموزش پلان و پرسپکتیو
من فرانک رکوعی موسس وبسایت اموزش معماری ایکور دو دوره مجزا با نام های دوره آموزش پرسپکتیو و دوره طراحی پلان ویژه دانشجویان و فارغ التحصیلان در رشته معماری طراحی و تهیه کردم که مفصل در مورد ترسیم انواع پرسپکتیو و دیدها در دوره جامع پرسپکتیو و در دوره طراحی پلان در 3 جلسه ابتدایی از 8 جلسه را مفصل به مبحث ترسیم فنی و پلان پرداختیم جهت اطلاعات بیشتر فقط کافیست روی لینک زیر کلیک کنید یا با مشاورهای رایگان ما از طریق گفتگو آنلاین در ارتباط باشید.